Το digital είναι μια συνεχής εξέλιξη και μάθηση.

cafeΌλοι ή καλύτερα οι περισσότεροι οργανισμοί, έχουν σχεδιασθεί με βάση τον φυσικό κόσμο. Δημιουργούν ιεραρχίες και σκέπτονται με φυσικό τρόπο. Ονειρεύονται κάτω απ’ αυτή την λογική και βέβαια αυτό δημιουργεί δυσκολία για οποιαδήποτε αλλαγή. Ο οργανισμός, ο πελάτης, η περιοχή, το τμήμα. Τίποτα δεν έχει να κάνει με κάποιον ξεχωριστά. Όλα αφορούν στο δίκτυο.

Τα δίκτυα “ζουν” με βάση τις συνδέσεις που δημιουργούν. Όσο πιο πολλές είναι οι συνδέσεις, τόσο μεγαλύτερη δυναμική διαθέτουν. Η πρωτόγονη μορφή τους είναι τα δίκτυα του ενός. Η συνδεσιμότητα βέβαια δημιουργεί πολυπλοκότητα. Ως εκ τούτου εμφανίζεται η ανάγκη για ταχεία προσαρμοστικότητα. Σ’ αυτή την ατέρμονη πράξη εξισορρόπησης, όσοι περιοριστούν θα αποβληθούν, την ίδια στιγμή που το δίκτυο θα ευδοκιμεί.

Στο digital network, εν προκειμένω, δεν έχει γίνει ποτέ τίποτα και δεν έχει τελειώσει ποτέ τίποτα. Πιστεύω ακράδαντα ότι το digital δεν θα γίνει ποτέ ένα “finished project”, αφού πρόκειται για μια ταχεία συνεχώς εξέλιξη και μάθηση. Δεν υπάρχουν σωστές απαντήσεις. Υπάρχουν οδηγίες ορθής πρακτικής. Η συμμετοχή μας στο δίκτυο είναι ο κανόνας για οποιαδήποτε βελτιστοποίησή μας.

Ο φυσικός κόσμος έχει εμμονή με φυσικά πράγματα. Πόση γη, πόσες αγελάδες, πόσα παιδιά, πόσοι στρατιώτες, πόσοι εργαζόμενοι, πόσος κύκλος εργασιών, πόσες πωλήσεις… Όσο περισσότερο, αντιθέτως, μπορεί να νομίζεις ότι σου ανήκει το digital network, το πιο πιθανό θα είναι να το καταστρέψεις και να χάσει την αξία του. Η Αξία του digital network βασίζεται στην χρήση του και όχι στην κυριότητα.

Στο digital σημασία έχουν τα αποτελέσματα. Χρησιμοποιούν οι άνθρωποι ό,τι τους παραδίδεις; Αυτή είναι η ερώτηση. Είναι γρήγορο και εύκολο στην χρήση; Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα αυξανόμενο πλήθος επιλογών, η απλότητα επιβιώνει. Όταν λέμε digital εννοούμε ευέλικτο, προσαρμοστικό και φιλικό σε συνεχή αλλαγή. Νέοι και γέροντες, αυτός είναι ο τρόπος που γνωρίζουμε την ψηφιακή εποχή.

photo credit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Creative Commons License
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά προέλευσης 3.0 Ελλάδα.